رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در خطبه های پیش از نماز جمعه تهران:
افتخار ما این است که بیش از 70 درصد نیروهای فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی دانشگاه فنی وحرفه ای،مسعود شفیعی در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه تهران (6 آذر 94) گفت: این دانشگاه یک دانشگاه تازه تاسیس است که مجلس شورای اسلامی در سال 90 طبق ماده 23 برنامه 5 توسعه مصوب کرد آموزشکده هایی که وابسته به وزارت آموزش و پرورش هستند و دوره های دو ساله تکنسینی را بعد از هنرستان و کار و دانش برعهده دارند مجتمع شده و تشکیل یک دانشگاه مهارتی را بدهند و به وزارت علوم وابسته شوند.
وی افزود: قدمت این دانشگاه از یک طرف به سال 90 برمی گردد یعنی 5 سال و از یک طرف هم به سال 44 که آموزشکده های فنی و حرفه ای تاسیس شدند برمی گردد یعنی 44 سال قدمت این دانشگاه است.
وی تصریح کرد: در دنیا تمام دانشگاه ها به دو دسته عرضه محور و تقاضا محور تقسیم بندی می شوند. بیشتر دانشگاه های ایران عرضه محور و تئوری محور هستند و دانشگاه های تقاضا محور بیشتر به فکر جامعه، صنعت و بازار هستند. یعنی برنامه های آنها بر اساس نیاز صنعت تدوین می شود.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید کرد: نسل اول دانشگاه ها آموزش محور بود، در نسل دوم به پژوهش در کنار آموزش توجه شد و نسل سوم که الان در آن هستیم باید آموزش، پژوهش محور بوده و ارتباط صنعت و دانشگاه باید مدنظر باشد، یعنی علم به ثروت و فناوری تبدیل شود. ارتباط صنعت و دانشگاه به این معنی است که علم ما به صورت فناوری در آید یعنی اقتصاد دانش بنیان اتفاق بیفتد و علم ما به فناوری اقتصاد و ثروت تبدیل شود.
شفیعی خاطرنشان کرد: مقوله ای که مقام معظم رهبری و مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی اشاره داشتند این است که نیروهای فارغ التحصیل بتوانند شغل پیدا کنند و دانشگاه ما این افتخار را دارد که بیش از 70 درصد نیروها جذب بازار می شوند.
وی با اشاره به رشته های دانشگاه فنی و حرفه ای تصریح کرد: رشته های این دانشگاه بیشتر بر مبنای نیاز بازار است. در بازدید از استان ها خدمت 7 استاندار رسیدم که آن ها از ما تشکر کردند بابت اینکه نیروهای دانشگاه فنی و حرفه ای خودشان وارد بازار کار می شوند.
وی گفت: ما این توانمندی را داریم که فارغ التحصیلان لیسانس را بگیریم و برای دوره های سه، ماهه 5 ماهه و یا 6 ماهه برای بازارهای خاص تربیت کنیم.
شفیعی با بیان اینکه فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای پنجه های کارآمد دارند، گفت: این مسئله چیزی است که در دنیای پیشرفته هم به آن توجه می شود.
وی ادامه داد: در کشور ما مدرک گرایی خیلی جایگاه پیدا کرده اخیرا هم ما نگران این هستیم که فارغ التحصیلان تکنسین بروند و در کارشناسی ناپیوسته ادامه تحصیل دهند در صورتی که باید حداقل 40 درصد نیروهای فارغ التحصیل در کشور ما تکنسین باشند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته به ازای هر 5 تکنسین یک کارشناسی وجود دارد ولی متاسفانه در کشور ما این موضوع برعکس است و نیاز است در این رابطه یک فرهنگسازی صورت گیرد.
وی افزود: باید برای این معضل که نیروهای فارغ التحصیل ما به جای اینکه جذب بازارشوند ادامه تحصیل بدهند و یا مهاجرت کنند، فکری بکنند.
شفیعی یادآور شد: ما برای جذابیت بیشتر بیش از 30 رشته جدید مانند نانو، هسته ای، هوافضا و آی سی تی را شناسایی کردیم. از طرف دیگر ما به دنبال این هستیم که کارشناسی فنی و حرفه ای را راه اندازی کنیم. این شبیه کارشناسی های کشور آلمان است.